Izložba Ante Mamuše o hrvatskim svecima i blaženicima otvorena u Splitu

U sklopu 32. Redovničkih dana u Splitu, glavnoga godišnjeg okupljanja hrvatskoga redovništva, u petak 23. rujna 2016. otvorena je izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” akademskoga slikara Ante Mamuše. Izložba je otvorena u Galeriji „Fr. Vinko Draganja” dominikanskoga samostana u Splitu.

Uz autora izložbe u programu je sudjelovala direktorica galerije „Laudato” Ksenija Abramović i likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu je otvorio predsjednik Hrvatske redovničke  konferencije i provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević. Voditeljica programa bila je predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” Tanja Baran. Izložbu su u zajedništvu organizirali Galerija hrvatske sakralne umjetnosti ”Laudato”, Hrvatska redovnička konferencija, Hrvatska dominikanska provincija i Udruga „Dr. Stjepan Kranjčić”. Izložba će se moći pogledati do 23. listopada.

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” Ante Mamuše suvremeni je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koje je autor oblikovao za 8. Dane hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima krajem svibnja ove godine. Izložba je sredinom srpnja bila postavljena i u Trogiru, a nakon Splita bit će otvorena 17. siječnja 2017. u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu, zatim na blagdan zaštitnika umjetnika bl. Angelica 18. veljače 2017. u samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici te na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića 11. svibnja 2017. u sv. Mandiću posvećenom samostanu i crkvi u zagrebačkoj Dubravi.

[supsystic-gallery id=6]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)