Portreti hrvatskih duhovnih velikana Karin Grenc obogaćuju svetkovinu sv. Leopolda Mandića u Zagrebu

U samostanskom i župnom kompleksu sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi u utorak 10. svibnja 2022. otvorena je izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ splitske likovne umjetnice Karin Grenc.

U programu otvorenja uz domaćine franjevce kapucine fra Juru Šarčevića i fra Branka Lipšu sudjelovali su nositelji izložbe koja putuje po Hrvatskoj: rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa iz Karlovca mons. Antun Sente ml., predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ Tanja Baran i likovni kritičar Stanko Špoljarić.

I dok izložba Karin Grenc obogaćuje proslavu svetkovine drugoga hrvatskog sveca Leopolda Bogdana Mandića u njemu posvećenoj zagrebačkoj župi, za nekoliko će dana biti otvoren novi izložbeni ciklus izložbe „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“. Bit će to nova izložba portreta hrvatskih duhovnih velikana akademske slikarice Iris Mihatov Miočić iz Zadra. Njome će u četvrtak 26. svibnja 2022. započeti 14. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Gradskoj galeriji u Križevcima.